2013. július 29., hétfő

Nyár és vakáció

Mióta Dávid szeptemberben elkezdte az óvodát minden hónapban beteg volt. Az egész év úgy telt el, hogy 1-2 hét ovi és 2 hét itthonlét. Júniusban is jártunk még 1 hetet, aztán újra beteg lett. Nem kaptunk mást csak köptetőt és hörgőtágítót, de nem múlt el a nátha és a csúnya köhögés. Besokalltam és elvittük a Fül-orr gégészetre. Ott megvizsgálták és elküldték hallásvizsgálatra is. Kiderült, hogy nagyok az orrmandulái és a fülében is van folyadék, ettől nem hall jól. A doktornő orrmandula műtétet javasolt és a műtét közben felszúrnák a fülét is. Beleegyeztünk, mert a doki szerint ez áll a sok betegség hátterében. Ki is tűztük a műtét napját: július 25. Előtte való héten elmentünk laborba, az eredmény tökéletes lett, Dávid pedig hősiesen tűrte a vérvételt, nem sírt egyáltalán. Nagyon büszke voltam rá.
Hétvégére Olivéren megjelentek piros kiütések a talpán és a tenyerén. Nagyon viszketett neki, két napig nem is igen aludtunk éjjel. Napközben aludt, aminek azért nagyon örültem. Ez a fertőzés, mint a háziorvosnál kiderült kéz-láb-száj vírusfertőzés. Viszket, fáj és lázzal illetve torokgyulladással jár együtt. Sokkal rosszabb, mint a bárányhimlő volt. Természetesen vasárnapra Dávid is elkapta. Műtét elnapolva Augusztus 13-ra. Sokkal több kiütés lett rajta, mint Olin. Nagyon nehezen viselte. A szájukban is jöttek ki kiütések, így 3 napig csak tejen, joghurton, tejbegrízen és banánon, kekszen éltek. Minden csípet, mindentől fájt minden. Rengeteg sírás és hiszti. 1 hét alatt teljesen kimerültünk. Az egész 3 nap alatt lezajlott és még 4-5 nap volt a gyógyulás. Mára már túl vagyunk rajta és remélem soha többé nem találkozunk ezzel a csúnya betegséggel. Cataflam és Fenistil cseppet szedtek rá.
Ma már jól vannak, de már csak szeptemberben mennek közösségbe mindketten. Olinak augusztusban amúgy sincs bölcsi. Remélem kicsit megerősödnek itthon. Rég voltak ilyen egészségesek. :)
12-én megyünk be a kórházba, 13-án műtét és ha minden jól ment akkor 14-én jöhetünk is haza. Nagyon izgulok és félek, de remélem rendben túl leszünk rajta.
Utána pedig gyógyulás, hiszen 24-én esküvő, 26-án pedig irány a Balaton! Jaj, de várjuk már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése